Polet, gereedschap voor tuin, bouw en industrie

Polet, gereedschap voor tuin, bouw en industrie

Topkwaliteit, al meer dan 100 jaar

Meer dan een eeuw geleden smeedde Polet zijn eerste spade - vandaag is die Poletspade nog altijd ons grootste uithangbord. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een internationale fabrikant met een zeer gevarieerd assortiment gereedschap voor bouw, tuin en industrie. Elke dag maken wij het werk van duizenden gebruikers lichter, van de prijsbewuste hobbyist tot de veeleisende vakman.

Kwaliteitsgereedschap maakt het werk aangenamer en het resultaat beter - met deze 2 hoofddoelen voor ogen ontwerpen en produceren wij al ons gereedschap. En dat is meteen de reden waarom de Poletkwaliteit zo hoog aangeschreven staat.


Van smidse tot hoogtechnologisch bedrijf

Meer dan 100 jaar geleden smeedde Polet al de eerste gebruiksvoorwerpen. Polet is in meer dan 100 jaar gegroeid van een ambachtelijke smidse tot een industriële gereedschappen fabrikant. Het bedrijf is een professionele onderneming waar begrippen als kwaliteit en innovatie borg staan voor een gezonde commerciële ontwikkeling.

Polet combineert de ervaring en stielkennis van vroeger met moderne en wetenschappelijke ondersteunde technieken. Het menselijke kapitaal van Polet beschikt over ‘knowhow’ en vakmanschap om staal te bewerken tot unieke, oerdegelijke gereedschappen.

Polet producten worden vervaardigd volgens internationale kwaliteitsnormen. Zowel tijdens als na de productie worden ze aan strenge testen onderworpen. Een geïnformatiseerd fabricatieproces resulteert in een hogere efficiëntie en bijgevolg in internationaal concurrentiële prijsstellingen.

Productontwikkeling is bij Polet geen ijdel woord. Het is een zoektocht naar extra voordelen voor de gebruiker. Zo gaan bijvoorbeeld de revolutionaire glasvezelstelen tot ti

In alle sectoren wordt gewerkt met de gereedschappen van Polet: in de ”groene” wereld van de tuinarbeid, op bouwwerven of in industriële complexen. Polet kwaliteit leidt overal tot een hogere efficiëntie.

Belgisch gereedschap met Europese dimensies:

Polet is een volledig Belgische onderneming. De kwaliteit van haar producten en dienstverlening overstijgt echter reeds lang de landsgrenzen. Ook Nederlandse, Franse en Duitse vaklui en tuinliefhebbers kennen Polet als hun partner voor het zware werk.

Polet productgroepen:

  • Tuin: Spaden, Schoppen, snoei- en maaigereedschap, harken, rieken, bladharken, hakken, schoffels, bezems en vegers, e.d.
  • Bouw: Schoppen, kabel- en betonschoppen, bestrating gereedschap, hefbomen, stootijzers, koevoeten, voor hamers, mokers, asfaltharken e.d
  • Industrie: Speciale terugslagvrije en vonkvrije hamers, voorhamers en hamers allerhande met volle glasvezel steel of glasvezelkern stelen
  • Water: watertechniek, slangenwagens, sproeiers, koppelingen, slangen e.d
  • Lifestyle: tubtrugs, junior tools e.d

Polet Glasvezelconcept

Het glasvezel concept

Voor professionele gereedschappen wordt de laatste jaren steeds meer glasvezel gebruikt. De stelen van gereedschappen bestaan uit miljoenen haarfijne glasvezels die met epoxyharsen worden samengevoegd.

Deze stelen kunnen volledig massief zijn (volle glasvezel stelen = 10 x sterker dan hout), kunnen bestaan uit een glasvezelkern met kunststofbekleding (glasvezel kern = 5 x sterker dan hout) of kunnen glasvezel versterkt zijn (3 x sterker dan hout).

Besluit: Glasvezelstelen zijn dus van 3 tot 10 maal sterker dan houten stelen en worden beslist de stelen van de toekomst.