Over Salco

Bouwgereedschappen & -specialiteiten

Salco startte in 1986 met het vernieuwend idee om plaatsen waar mensen uit de bouwsector hun grondstoffen kopen (bouwmaterialen-handelaren, betoncentrales, ijzerhandels, ...), ook meteen van de nodige gereedschappen te voorzien. Deze kleine hoekjes groeiden uit tot complete winkelruimtes met een assortiment kwalitatieve gereedschappen en aanverwante specialiteiten.

Kwalitatieve en betrouwbare merken

Van bij het begin koos Salco voor kwalitatieve en hoogstaande merken. Net door deze keuze werd Salco een gevestigde waarde in de bouwsector. Niet alleen de betrouwbaarheid en degelijkheid van haar producten zijn doorslaggevende factoren, maar ook de bijhorende service en vakkennis, waarvoor Salco ondertussen bekend staat, dragen hun steentje bij.

Distributie

Klanten hebben het voordeel dat ze hun bestelling kunnen samenstellen uit een veelzijdig en uitgebreid assortiment. Dit resulteert in een gecombineerde aankoop die vlot het franco bedrag voor levering haalt waardoor de klant heel wat transportkosten bespaart. Natuurlijk komt hier veel logistieke expertise bij kijken. Tijdens een recente enquête onder de klanten bleek nog dat Salco qua levering en levertijd een bijna foutloos parcours rijdt.

Voorraadbeheer

De huidige economische tendens zet de meeste handelaars aan om hun eigen stock te beperken en te rekenen op snelle leveringen van hun leveranciers. Salco speelt hierop in door haar eigen stock hoog te houden, zodat de klant op elk gegeven moment snel kan beschikken over producten die plots bij hem zijn uitverkocht.Winkel presentatie

Salco denkt mee met haar klanten. Samen met onze vertegenwoordiger kijkt de handelaar welke producten hij wenst aan te bieden en waar deze geplaatst worden. Onze merchandiser verzorgt daarna de volledige presentatie op de winkelvloer. Bovendien verzorgen wij ook de nodige informatieve achtergrond zodat de handelaar op zijn beurt een goede service kan bieden aan zijn klanten.

Elke winkel heeft zijn unieke eigenschappen en klanten. Daarom stellen onze vertegenwoordigers graag een gepersonaliseerde artikelpresentatie samen.

Lees meer...

Waarom Salco?

  • Uitgebreid assortiment van meer dan 10.000 producten
  • Lage minimumhoeveelheid
  • Klantgericht
  • Nieuwe producten met goede prijs/kwaliteitverhouding
  • Opgeleide commerciële adviseurs
  • Op maat uitgewerkte concepten
  • Flexibele en correcte leveringen
Lees meer...


Was al een tijdje op zoek naar 1 leverancier die onze twee winkels op regelmatige basis kon bevoorraden. Ben blij dat ik bij Salco eenvoudig kan bestellen, en dat de leveringen vlot en tijdig verlopen. Ook mijn klanten zijn steeds tevreden over hun aankopen en de kwaliteit ervan.

- Ervaring van G. Mertens